vergrootglas
Vacatures Auditors en Accountants
Astrid Langeveld

Continu inspelen op de veranderende omstandigheden

Interview met Astrid Langeveld - groepsdirecteur Internal Audit Achmea

´De veranderingen in de verzekeringsmarkt volgen elkaar in hoog tempo op en dwingen Achmea om in rap tempo te innoveren. Die dynamiek stelt ons voor de uitdaging de audit functie zodanig in te richten dat we hierop kunnen anticiperen. Vooruitkijken en het management, vanuit de assurance gedachte, helpen bij het realiseren van hun doelstellingen.´

Organisatie op voorsprong
Astrid Langeveld geeft, als groepsdirecteur Internal Audit, leiding aan een team van 75 professionals. ´Door voor een opzet te kiezen van kleine teams die dicht bij de business zitten, kunnen we snel schakelen. We begrijpen wat er zich afspeelt en kunnen op basis daarvan meedenken over oplossingsrichtingen. Neem bijvoorbeeld de invoering van Solvency II. Doordat we in een vroeg stadium betrokken zijn geweest bij het plan van aanpak en de implementatie, kunnen we voor de eerste aanlevering aan DNB al verbetervoorstellen doen. Dat zet de organisatie op een voorsprong.

Maar ook bij recente organisatieveranderingen en belangrijke projecten zijn we betrokken bij de strategische keuzes van het management. Vooraf toetsen we of de uitgangspunten, modellen en scenario´s die worden gebruikt voldoen. Belangrijk want strategische besluitvorming raakt het hart van een onderneming. We positioneren ons graag in een rol waarbij we de business helpen belemmeringen weg te nemen, zodat het gas er op kan!

Ontwikkelingen in het vakgebied
Het continu inspelen op de veranderende omstandigheden is kenmerkend voor de manier waarop we de audit functie nu managen. Minder rigide vasthoudend aan het master plan,  zetten we ons in voor die projecten die de hoogste urgentie hebben binnen de organisatie. Dat vraag ook om flexibiliteit en aanpassingsvermogen van onze Auditors.

Daarnaast ligt de prioriteit voor de komende jaren, in lijn met de landelijke trend, op het toepassen van technieken als data analyse en proces mining en de ontwikkeling van tools om behavioural auditing handen en voeten te geven. Zo gaan innovatie binnen het verzekeringsbedrijf en binnen de internal audit functie hand in hand.

Kweekvijver
Ook daarom is onze Internal Audit afdeling een kweekvijver van talent. Regelmatig stromen onze professionals door, de business in of worden gevraagd om voor Compliance of Risk Management te komen werken. Ik vind dat, zeker in het licht van de persoonlijke ontwikkeling, geweldig. En tegelijkertijd stelt het me op dit moment wel voor de uitdaging het team op een aantal punten te versterken. Graag kom ik in contact met de Auditor 3.0. Vakprofessionals die gericht zijn op samenwerken en beschikken over verbindende kwaliteiten. Mannen en vrouwen met lef die de focus leggen op de toegevoegde waarde die ze voor de organisatie kunnen hebben. Hou jij van vernieuwing en weet je mensen voor je ideeën te winnen dan kom ik graag met je in contact.

Lees meer over de mogelijkheden binnen Internal Audit Achmea

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 23-3-2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Auditcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp