vergrootglas
Vacatures Auditors en Accountants
Reinier Kamstra

‘De juiste dingen doen en goed doen.’

Interview met Reinier Kamstra - Manager Corporate Audit ProRail

De raad van commissarissen van ProRail vindt dat het bedrijf met voorrang moet werken aan een ‘open, transparante en integere cultuur’. Een aantal maanden geleden was ProRail veel in het nieuws over mogelijke tekorten, de communicatie daarover en het aftreden van staatsecretaris Mansveld.

In april 2015 werd Pier Eringa benoemd tot president-directeur van ProRail. Hij geeft leiding aan het veranderingstraject binnen de onderneming dat het spoornetwerk veiliger, betrouwbaarder, punctueler en duurzamer moet maken. We zitten midden in dit ontwikkeltraject dat impact heeft op ieder onderdeel van onze bedrijfsvoering, geeft Reinier Kamstra aan. Bedrijfsprocessen van projectontwikkeling tot financiële administratie en van onderhoud van het spoor tot de vervoer- en dienstregeling kunnen beter. Dat plaatst ons als Internal Auditor volop in de dynamiek van een organisatie in transitie. Wij dragen als team de verantwoordelijkheid om de directie en het management de zekerheid te verschaffen dat zij ‘in control’ zijn en blijven door adequate en betrouwbare processen en rapportages.

Ons team valt direct onder Pier Eringa en zit boven op de ontwikkelingen. Vanuit deze positie beoordelen wij welke activiteiten de meeste relevantie voor de organisatie hebben en de grootste risico’s met zich meebrengen. Daar richten we onze onderzoeken op waarbij we verder gaan dan diagnosticeren. Ik verwacht van onze Internal Auditors dat ze in staat zijn de achterliggende oorzaak van een afwijking vast te stellen en op basis daarvan het management handvaten te geven om te verbeteren. En uiteraard houden we de vinger aan de pols ten aanzien van de ‘agreed upon action’ onderwerpen.

Ons team bestaat uit 9 professionals, RO’s, RA’s en RE’s. Samen dekken we alle activiteiten binnen ProRail af. Dat staat garant voor veel afwisseling en biedt je bovendien de kans het bedrijf goed te doorgronden. Dat wij zo’n bijzondere positie innemen is de organisatie niet ontgaan. Men ziet onze afdeling dan ook als ideale springplank voor talent om door te groeien naar managementposities binnen ProRail. Om aan dat verwachtingspatroon te kunnen voldoen vragen wij van professionals meer dan alleen goede vakinhoudelijke kennis. Je maakt hier het verschil door op verschillende niveau’s de verbinding aan te gaan. Helder communiceren, voor je visie staan, hoofd- van bijzaken kunnen onderscheiden, zijn elementen die daar bij horen.

ProRail is sterk in beweging. De buitenwereld volgt ons daarbij met argusogen. Durf jij de uitdaging aan om in die setting de organisatie stappen te laten zetten, dan kom ik graag met je in contact.

Lees meer over de rol van Internal Auditor

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 25-1-2016
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Auditcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp