vergrootglas
Vacatures Auditors en Accountants
Siobhan Tipping

Hoe breng je risk en finance, accounting en regulation bij elkaar?

Interview met Siobhan Tipping - partner Financial Services Organisation (FSO) EY

De CFO´s van banken, verzekeraars en pensioenfondsen worden geconfronteerd met een hoos aan nieuwe wet- en regelgeving. Basel III, Solvency II, het nieuwe FTK, IFRS zijn slechts enkele ingrediënten op het menu van de CFO. Naast toezichthouders vragen ook aandeelhouders, commissarissen en andere stakeholders om betere en transparantere rapportages. Hoe blijf je als organisatie in control en breng je risk en finance, accounting en regulation bij elkaar?

Unieke adviespraktijk
´Wij zien dat veel organisaties worstelen met deze vraagstelling. De implementatie van alle regels is complex en vraagt veel van een organisatie terwijl de reguliere rapportage stromen ook gewoon doorgaan. Daar zijn we met de afdeling FAAS op ingesprongen. Ervaren accountants en controllers die vanuit hun praktijkervaring organisaties projectmatig helpen. Soms door het accounting & control proces op nieuw in te richten, soms door te helpen bij de implementatie van nieuwe standaarden voor de verslaglegging en soms door een beursgang of externe financiering te begeleiden. FAAS maakt onderdeel uit van de accountants organisatie. Een bewuste keuze omdat vakinhoudelijke kennis de basis vormt voor onze advisering.

Siobhan Tipping geeft leiding aan het team van Financial Accounting Advisory Services (FAAS) in Nederland. Zij is zowel meester in de rechten, register accountant als chartered financial analyst en deed ruime praktijkervaring op binnen de bancaire sector in Londen. In 2009 maakte ze de overstap naar EY om vorm te gaan geven aan de nieuwe en unieke adviespraktijk FAAS. ´Onze klantenkring is heel divers. Zo werken we in het kader van regulatory and accoutning investigations zowel voor banken als de ECB. Banken helpen we bij het opzetten van het proces en de vormgeving van de rapportage terwijl we de ECB ondersteunen in de beoordeling van de rapportages. Uiteraard zijn dat twee gescheiden trajecten, maar het geeft aan dat de ontwikkelingsmogelijkheden voor onze adviseurs ongekend zijn. FAAS werkt bovendien binnen de internationaal opererende EY FSO organisatie, wat je horizon ook over de grenzen heen verbreed.´

´Voor de nabije toekomst zien we een groeiende markt voor het begeleiden van organisaties in misselling trajecten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de nalatigheid van banken bij de verkoop van derivaten aan het MKB. Vanuit Engeland hebben we veel ervaring opgedaan met dit soort mediation projecten en die kennis laat zich makkelijk exporteren naar Nederland.

De markt biedt kansen voor groei. Graag versterk ik mijn team met een aantal vakprofessionals. Professionals die hun sporen hebben verdiend bijvoorbeeld op het gebied van hedge-accounting en/of met complexe financiële producten zoals derivaten binnen de financiële dienstverlening en die deze kennis eens op een andere manier willen inzetten. Vakinhoud vormt de basis, je persoonlijkheid en een goede begeleiding vanuit EY maken je tot een succesvol adviseur. Bouw jij makkelijk relaties op en weet je mensen in beweging te krijgen, dan komen we graag met je in contact.

Lees meer over de positie van Manager Financial Accounting Advisory Services of Senior Advisor.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 6-3-2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Auditcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp