Vacatures Auditors en Accountants
Arnoud Kuijpers

Onze ‘Favoriete Professor’

Interview met Arnoud Kuijpers - Partner | Assurance | Audit Services

Arnoud is partner bij EY. In deze rol geeft hij leiding aan veel jonge collega’s. Hij gelooft in een cultuur waar iedereen blijft leren. Vanuit deze overtuiging werd hij naast zijn werk ook nog eens professor aan de Erasmus Universiteit.

Mijn team is verantwoordelijk voor audits van grote internationale bedrijven, denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse dochters van multinationals in de industrie en energiesector. Maar we doen ook audits voor culturele instellingen. Ik geloof dat je als partner een grote verantwoordelijkheid draagt binnen EY. Voor het werk, maar vooral ook voor je team.

Om te beginnen moet natuurlijk de kwaliteit van het werk dat ik met mijn team lever perfect zijn. Maar niemand wordt als de perfecte accountant geboren. Het is aan mij om te zorgen dat de talentvolle -veelal jonge – mensen in mijn team hun werk goed kunnen doen en zich kunnen ontwikkelen. Dat we het zo organiseren dat niemand zichzelf over de kop werkt. Kijk, een keer overwerken voor een grote klus, dat hoort erbij, maar ik geloof niet in structureel overwerk. Dat leidt tot werkstress, maar ook tot fouten. Fouten maken vind ik op zich zeer waardevol, mits we ze natuurlijk tijdig ontdekken en ons er bewust van zijn. Dan is er geen betere leerschool dan een fout.

We zijn een bedrijf van professionals. Ik vergelijk het weleens met een levend organisme, denk aan een mierenhoop of een bijenkorf. Iedereen is goed in en druk met zijn eigen verantwoordelijkheden, zonder al te veel centrale leiding is er toch sprake van structuur en uit die gezamenlijke inspanning komt een prachtig eindproduct.

Ik geloof in blijven leren, dat houdt je scherp en fris en houdt je vak interessant. Daarom ben ik vaak betrokken bij interne trainingsprogramma’s. En ook buiten EY vertel ik graag over ons vakgebied. Zo geef ik al jaren colleges over accounting en controleleer aan de bedrijfskunde faculteit van de Erasmus Universiteit/Rotterdam School of Management, zowel aan Masterstudenten als eerstejaars. Tot mijn verrassing bleek ik een aantal keren tot Professor of the Year te zijn uitgeroepen.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 10-5-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Auditcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956