vergrootglas
Vacatures Auditors en Accountants
Marjolijn de Koeijer

Vanuit de assurance gedachte helpen bij het realiseren van de doelstellingen.

Interview met Marjolijn de Koeijer - Head Group Audit Private Banking, ABN AMRO

Do you want to bring banking as we know it to the next level and contribute to the biggest digital revolution in history?

‘Deze zin, die wordt gebruikt door een van mijn collega’s binnen het IT-bedrijf, drukt op een prachtige manier de dynamiek binnen ABN AMRO uit. We zijn voortdurend in verandering in reactie op wijzigend consumentengedrag, nieuwe wet- en regelgeving of kansen die de business ziet in de markt. Dat stelt ons voor de uitdaging de auditfunctie zodanig in te richten dat we hierop kunnen anticiperen. Vooruitkijken en het management, vanuit de assurance gedachte, helpen bij het realiseren van hun doelstellingen.´

Agreed Management Actions
Marjolijn de Koeijer geeft leiding aan de afdeling  ABN AMRO Group Audit Private Banking, België en de Kanaaleilanden. ‘In vergelijking met voorgaande jaren zoeken we steeds intensiever het contact met de business. Zo rapporteren we over een audit pas nadat we met de klant overeenstemming hebben over de te nemen acties (agreed management actions). Het is onze ervaring dat deze werkwijze minder ruimte laat voor onduidelijkheden over wat is afgesproken en daarmee veel effectiever en constructiever is. Een door ons gedane suggestie voor verbetering, wordt op deze manier een door alle partijen gedragen concrete actie. Bovendien volgen we op kwartaalbasis de stappen die daarin worden gezet. Voor ons, Auditors, uitdagend want je geeft niet alleen richting op basis van je positie maar overtuigt op basis van je expertise’.

Iedereen is een Talent!
‘Het is de ambitie van Group Audit om één van de beste Internal Auditafdelingen te zijn. Dat staat of valt met de kwaliteit van de professionals. Het uitgangspunt daarbij is : iedereen is een talent! en daar willen we in investeren. Je kunt jezelf hier ontwikkelen door coaching, opleiding, samenwerking in wisselende teams en een gevarieerd werkaanbod. Ook bieden we de mogelijkheid internationale ervaring op te doen. Zeer leerzaam want ogenschijnlijk dezelfde processen leiden over de landsgrenzen soms tot hele andere assurance vraagstukken’.

Denk jij als Senior (Technical IT) Auditor waarde te kunnen toevoegen aan onze organisatie, dan hoor ik graag je verhaal.

Lees meer over de rol van Technical IT Auditor.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 9-10-2017
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Auditcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp