vergrootglas
Vacatures Auditors en Accountants
Menno

“We moeten het fundament zijn waar de rest op kan bouwen.”

Interview met Menno - manager crediteurenadministratie goederen bij Lidl

“Sinds ik vijf jaar geleden bij Lidl kwam, zijn we alleen maar gegroeid. Er gebeurt zoveel waar we trots op zijn. We zijn de grootste supermarktketen van Europa. Ons nieuwe distributiecentrum in Waddinxveen is het duurzaamste van Nederland. En we hebben nu 410 filialen en groeien door. Wie bij Lidl komt werken weet dit zeker: je komt terecht in een succesvolle en ambitieuze onderneming én er zijn volop uitdagingen en kansen om je te profileren.”

We bedrijven topsport op financieel gebied
“Crediteurenadministratie dat klinkt niet zo ‘sexy’, maar omdat we met een relatief klein team ruim 300.000 facturen verwerken is het topsport. Dan moet het bedrijfsproces goed op orde zijn. Het analyseren van het verhaal achter de cijfers is dan ook heel belangrijk. En het signaleren en monitoren van risico’s. Die eigenschappen heb je hier absoluut nodig."

Digitalisering dient hier twee doelen
“Wat op dit moment speelt is de compleet automatische verwerking van facturen. Dat doen we in de eerste plaats om een grotere efficiency te realiseren, maar duurzaamheid is een mooie bijkomstigheid. Bij het volume waar wij mee werken gaat het om heel wat papiertjes. 

Digitaliseren van dit proces brengt uitdagingen met zich mee. Voor een vlotte verwerking moeten facturen aan een aantal standaarden voldoen. Hoe leveranciers factureren verschilt echter nogal per land. Het gaat dus ook over relatiebeheer, hoe overtuig je anderen van het belang?

Daarnaast gaan we over op SAP Retail. Dat is niet alleen een kwestie van werken met een ander systeem. Het werk zelf verandert. Het proces en de goederenstromen zullen anders gaan verlopen. Dat heeft effect op de waardering. En dat raakt daardoor weer de financiële administratie. Het moet in een keer goed. Het kan niet fout gaan.”

Maak deel uit van een succesverhaal
“De ontwikkeling waar we in zitten vraagt om een sterk team. We hebben al veel kennis en ervaring in huis. Wat we nog nodig hebben is een senior medewerker crediteurenadministratie die de ontwikkelingen kan ondersteunen."

Lees meer over de rol van Medewerker Crediteurenadministratie

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 11-4-2017
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Auditcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp