vergrootglas
Vacatures Auditors en Accountants
Tijs Wolffenbuttel

Wij zorgen voor een betrouwbare weerspiegeling van de werkelijkheid.

Interview met Tijs Wolffenbuttel - directeur Group Audit SNS REAAL

´De splitsing van het bank- en verzekeringsbedrijf van SNS REAAL is in volle gang. Ook het verkooptraject van de verzekeraar heeft daarbij onze aandacht. Vanuit de insteek van strategic auditing waken we scherp voor een eerlijk beeld over de verzekeraar . Tegelijkertijd zijn we voor de business sparringpartner als het gaat om de daadwerkelijke splitsing van activiteiten en buigen we ons samen over de ontvlechting van processen en systemen.´

Tijs Wolffenbuttel, directeur Group Audit, leidt een afdeling van circa 65 professionals: ‘Ook voor onze eigen afdeling geldt dat we een splitsing aan het voorbereiden zijn. Als geen ander weten we wat er op een organisatie afkomt die in verandering is. Daarom is er ons alles aan gelegen om zowel de bank als het verzekeringsbedrijf uit te rusten met een state of the art Audit afdeling. Afdelingen die de rol van businesspartner op zich weten te nemen zonder hun controlerende taak uit het oog te verliezen. En die bovendien voorop lopen in het vakgebied. Maar die ook technieken van continuous auditing, behavioural controls en strategic auditing toepassen en operational en IT audit naadloos op elkaar aansluiten’.

Financial Risk Management
Financial Risk Management wordt voor financiële dienstverleners steeds belangrijker. Dat geldt zeker voor banken en verzekeraars waar de invoering van het Single Supervisory Mechanism, Basel III en Solvency II een enorme impact heeft op de aansturing van de organisatie. Het vormt steeds meer de basis voor strategische financiële keuzes en de verantwoording naar diverse stakeholders. Juist daarom is het voor ons audit team van cruciaal belang om aanvullende kwantitatieve risk kennis in huis te halen. Wil je op een effectieve manier modellen en beleid kunnen toetsen dan moet je het vakgebied kunnen doorgronden. Begrijpen wat er in de modellen wordt vastgelegd en of de informatie die het oplevert een juiste weergave van de werkelijkheid is.

Graag versterken we ons team met een Risk Manager die verbreding zoekt in zijn vakgebied, of een Audit Manager die ervaring heeft met financial risk management. Een risk professional dus, die vanuit een breder blikveld wil meebouwen aan de kwaliteit van de organisatie door de organisatie te challengen in de ontwikkelingsfase en te controleren na de implementatie. Dat vraagt om een kritische blik en een rechte rug daar waar het aankomt op de echt essentiële discussies: wat draagt wel of niet bij aan een waarheidsgetrouw beeld van de organisatie. Want als Group Audit willen we het  management zekerheid verschaffen en borgen dat wat ze zien een correcte weerspiegeling van de werkelijkheid is!

Lees meer over de positie van Audit Manager Risk Management voor zowel het bank- als het verzekeringsbedrijf van SNS REAAL.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 30-10-2014
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Auditcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp