Vacatures Auditors en Accountants

“Digitale euro moet echt meerwaarde hebben voor consumenten en bedrijven, de Nederlandse economie en het betalingsverkeer”

Bron: Maurits de Nerée tot Babberich, NVB - 30 mei 2023

Een digitale euro, die is er toch al? Dat zal de reactie van mening consument zijn; de euro’s op zijn bankrekening vinden immers prima hun weg in het veelal digitale betalingsverkeer. Toch is er nog geen sprake van een ‘echte’ digitale euro. De huidige ‘digitale euro’ is immers privaat. Een claim van de consument op zijn bank en niet op de centrale bank, aldus Maurits de Nerée tot Babberich van de Nederlandse Vereniging van Banken. 2022 stond in het teken van onderzoek van Europese Centrale Bank naar een publieke digitale euro. In 2023 moet het ontwerp op hoofdlijnen gereed zijn en de wettelijke basis gelegd.

De Nerée: “De huidige ‘digitale euro’- euro’s op een bankrekening – zijn uitgegeven door banken en zijn daarmee een claim van de consument op de bank. Daarnaast is er cash geld - euromunten en -biljetten, uitgegeven door de Europese Centrale Bank. De digitale euro is het digitale equivalent van cash geld: een betaalmiddel, uitgegeven door de Europese Centrale Bank (ECB). In vakjargon: Central Bank Digital Currency (CBDC).“

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Auditcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.