vergrootglas
Vacatures Auditors en Accountants

Digitalisering als de glazen bol voor internal auditing

Bron: Mijn Zakengids. - 03 juli 2019

Het speelveld van de internal auditor verandert. Dat is de conclusie die Dennis van de Wiel (Director Business Analytics KPMG) en Alexander Lethen (RVP Benelux bij Celonis) trekken na hun ervaringen met de branche. Dat veranderende speelveld is uitermate interessant, maar behoeft wel de nodige skills. En juist daar kunnen KPMG en Celonis de nodige ondersteuning bieden.

Wat is de huidige positie van een internal auditor in de organisatie?
Van de Wiel: “Een internal auditor heeft onder meer de taak om risico’s in de organisatie te identificeren en te adresseren. De mogelijkheden om vanuit die functie zelfstandige waarnemingen te doen, zijn tegenwoordig veel groter dan voorheen. Digitalisering vormt een aanvulling op het arsenaal van mogelijkheden dat de internal auditor heeft om een goed beeld te krijgen van de organisatie. We helpen de internal auditor om meer te halen uit de beschikbare technologie. Dat gaat van meer traditionele consulting, waarbij we helpen bij het neerzetten van de strategie, visie en plan van aanpak, tot het beschikbaar hebben van tools als software en verschillende methodes die een internal audit-afdeling kan gebruiken om direct de waarnemingen te gaan doen.”
Lethen: “Juist de analytische skills van de internal auditor in combinatie met digitale capaciteiten kunnen ervoor zorgen dat veel meer delen van de organisatie ontsloten kunnen worden. De rol van internal auditing was altijd voornamelijk gericht op compliance, nu gaat internal audit en de skillset die daarbij komt kijken ook in andere procesdomeinen intreden, zoals logistiek, inkoop, customer en sales.”

https://www.mijnzakengids.nl/digitalisering-als-glazen-bol-internal-auditing/

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Auditcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956